אלימות פיזית, מינית, כלכלית, מילולית, רגשית, פסיכולוגית, איומים, הפחדה, בידוד חברתי, הטרדה מאיימת ומעקב. כל אלו יחדיו או לחוד הינם מנת חלקם של אינספור נשים וגברים ברחבי העולם הסובלים מאלימות, כאשר על פי ההגדרה הרווחת, אלימות היא כל ביטוי התנהגותי, סמוי או גלוי, ברמה הפיזית, מילולית ונפשית ששולל את זכויותיו, כוחו, חירותו וכבודו של האחר ואו פוגע בהם.

במסגרת יום המודעות מדגישה עיריית הוד השרון את המרכז למניעה ולטיפול באלימות במשפחה, הפועל דרך קבע בעיר, כחלק מאגף הרווחה והשירותים החברתיים בעיריית הוד השרון. המרכז נותן מענה לגברים ונשים שחיים או חיו במערכת יחסים אלימה. הכוונה היא לאלימות על סוגיה השונים: אלימות פיזית, מינית, כלכלית, מילולית, רגשית, פסיכולוגית, איומים, הפחדה, בידוד חברתי, הטרדה מאיימת ומעקב. אלימות היא כל ביטוי התנהגותי, סמוי או גלוי, ברמה הפיזית, מילולית ונפשית ששולל את זכויותיו, כוחו, חירותו וכבודו של האחר ואו פוגע בהם. מעגל הנפגעים מהאלימות הינו רחב וכולל אנשים נוספים, גם אם אינם נפגעים ישירות מהאלימות. לדוגמה: ילדים שהינם עדים לאלימות וחיים באווירת מתח, פחד, אימה ואף גורמים נוספים. המרכז פועל במגוון תחומים: טיפול חירום מיידי- בשעת הצורך, טיפול פרטני- שיחות אישיות לגברים ולנשים, טיפול קבוצתי- לנשים וגברים בקבוצות נפרדות, טיפול זוגי, תיווך ולווי לגורמים שונים, כגון: משטרה, בתי משפט, קופ"ח וכד`, סיוע והכוונה במיצוי זכויות ועוד כאשר מטרת הטיפול וההתערבות הינה הפסקת האלימות. כמו כן, מהווה המרכז כתובת עבור כל אדם המזהה עצמו או מי ממכריו כאדם שחי במערכת יחסים אלימה, ומזמין לפנות אליו בכל מצב או חשש. הטיפולים ניתנים ע"י עובדות סוציאליות מקצועיות ומיומנות, באווירה אישית ותוך שמירה על דיסקרטיות.

לדברי יועצת ראש העיר למעמד האישה, אורנה זמיר: "עיריית הוד השרון ותושבי העיר מיישמים הלכה למעשה העצמת נשים וקידומן כנדבך חשוב ומהותי בעשייה העירונית. נכון להיום, במדינת ישראל חיות למעלה מ-200,000 נשים מוכות המוכרות למסגרות הרווחה השונות, רק כ- 213 מהן העזו לעשות מעשה אמיץ ועזבו את הבית והמסגרת האלימה למקלטים לנשים מוכות. נשים רבות נוספות אינן מוכרות כסובלות מאלימות בשל פחד מפנייה לגורמים המקצועיים ואחרות נשארות במערכת זוגית אלימה, בשל החשש להישאר לבד, החשש מקשיים כלכליים, מהסטיגמה ועוד. עלינו לעשות כל שביכולתנו להגברת המודעות לתופעה ולפעול למען הפסקת האלימות. ציון יום המודעות הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים בעיר הוד השרון לצעד הפעלת המרכז העירונית למניעה וטיפול באלימות הינם חלק מהעשייה העירונית הענפה בתחום זה. אני מזמינה את תושבי העיר הוד השרון, עיר הקהילה הירוקה לקחת חלק בפעילות ולתרום ככל יכולתם לעשייה החשובה".

למידע נוסף לחצו כאן