אסף יפת
מנהל
רחוב הבנים 14 מרכז אגם קומה 1
קבלת קהל: בתיאום מראש

היחידה למניעת אלימות סמים ואלכוהול בעיריית הוד השרון היא יחידה עירונית אשר עובדת בשיתוף פעולה מקצועי עם הגורמים השונים העירוניים והארציים העוסקים בהעצמה ובצמצום עבריינות, אלימות (פיזית, מילולית, ברשתות החברתיות), בריונות, שימוש בסמים ובחומרים ממכרים אחרים.

היחידה משמשת כנציגה של הרשות הארצית למלחמה בסמים ובאלכוהול וכנציגה העירונית של אגף מצילה במשרד לביטחון פנים.
היחידה אינה גוף טיפולי אלא גוף מניעתי ברשות.

מטרות היחידה למניעת אלימות, סמים ואלכוהול:

1. לקדם את המאבק באלימות, סמים ואלכוהול למען שמירת הביטחון האישי של תושבי העיר.
  2. לפתח פעילות הסברה נרחבת בקרב הורים, מוסדות חינוך ותושבי העיר.
  3. לתאם וליצור שותפויות בין הגורמים: אכיפה, חינוך, רווחה, תרבות ונוער, ספורט, מוקד עירוני, דוברות עירייה, הנהלת העירייה ועוד.
  4. לאסוף נתונים תופעת ההתמכרויות לסמים ואלכוהול ברשות.
  5. לקדם מערך עירוני- צוות היגוי, ועדות ציבוריות בשיתוף נציגי ציבור ובעלי תפקידים.
  6. לעודד יזמות חברתית וחיבור משאבי קהילה וארגונים למניעת אלימות והתמכרויות.
  7. לקדם פעולות מניעה והסברה לבני נוער במסגרות החינוך הפורמאליות והבלתי פורמאליות.

קהלי היעד המרכזיים:

• ילדים.