לימי פינוי אשפה וגזם פסח תש"פ

מפת ימי פינוי גזם, פסולת גושית וקרטונים עדכנית מרץ 2019

להורדת מפת ורשימת הרחובותמפת ימי פינוי גזם

הנחיות לאיסוף גזם, פסולת גושית וקרטונים:

לתשומת לבכם,
ההנחיות החדשות יחלו מתאריך 1.3.19
האכיפה תבוצע החל מתאריך 1.4.19

• הגזם, הפסולת הגושית והקרטונים מפונים אחת לשבוע בהתאם למפורט במפה לעיל
  • על התושבים לבצע הפרדה בין פסולת גושית הכוללת גם אריזות גדולות וקרטונים לבין גזם בשתי ערימות
  • את שאריות העלים, תוצר כיסוח הדשא והקרטונים יש להניח ליד ערימת הגזם על שפת המדרכה לפני הבית או על הכביש במקום חניית הרכב בערב לפני יום הפינויגזם הינו: גזעי עצים, שאריות עלים, דשא, ענפים ועוד
  • פסולת גושית: ריהוט ביתי, ריהוט גינה, מכשירי חשמל, חלקי צנרת, קרטונים
  • אין להניח ערימות גזם מתחת לחוטי חשמל ובקרבת צנרת מים
  • חלה חובה להוצאת היתר להצבת מכולה במסגרת עבודות שיפוץ ובנייה. את ההיתר יש להוציא במחלקת הפיקוח העירוני
  • לנוחיותכם ושימושכם ברחבי העיר מגוון מתקני מחזור. פירוט המיקומים באתר העירוני

מידע והנחיות נוספות:

צמחיה המסתעפת מחצרות הבתים

התושבים נדרשים לדאוג לגיזום צמחיה שמסתעפת מתוך החצרות הפרטיות לתחום המדרכות הציבוריות ומהווה מטרד לעוברים ושבים.

הדברת מזיקים

העירייה מבצעת פעולות ניטור בכל אזורי הגידול הפוטנציאליים לדגירת יתושים והדברה בריכוזי מים עומדים. במקרה של היתוש האסייתי הטיפול המומלץ למיגור :

1. ערכו אחת לשבוע בדיקה יסודית בכל החצר ופעלו לייבוש כל מקור מים.
  2. רוקנו תחתיות עציצים, דליים, חביות, אגרטלים ממים.
  3. יש לבצע אטימה מוחלטת של מערכות הביוב.
  4. נקזו מים עומדים ממרזבים סתומים.
  5. כסו ואטמו היטב כל שלולית או מקור מים עומדים בחצרכם.
  6. הימנעו מהשקיית יתר בגינות.
  7. על התושבים להחליף פחי/מכלי אשפה ביתיים שבורים/סדוקים, אשר מהווים מקור ליתושים וזבובים והתרבותם.
  8. דלי מים עם נחושת גורם לכך שנקבת היתוש מטילה, אך זחליה אינם מתפתחים. באמצעות הנחת דלי של 5 ליטר מים עם 250 גרם נחושת (יחס של 50 גרם לליטר), בחצר הבית במקום מוצל, ניתן להפחית באופן משמעותי את פעילותו של היתוש.

פרטים נוספים ניתן לקבל באתר המשרד להגנת הסביבה, באתר העירוני ובמוקד העירוני 108

ניקיון מגרשים

בהתאם לחוק העזר בדבר ניקיון מגרשים וחצרים, בעל הנכס חייב לדאוג לניקיון המגרש או החצר שבבעלותו, דבר שימנע מטרדים תברואתיים, שריפות והתרבות מכרסמים.

גרוטאות רכב

אין להחזיק בגרוטאות רכב בצדי הדרכים ובחזיתות הבתים. גרוטאת רכב תיגרר על ידי העירייה ותועבר למחזור ובעליו יחויב לשלם את כל הוצאות ביצוע סילוק הגרוטאה.

כלבים

• חובה לחסן את הכלב בחיסון נגד כלבת החל מגיל 3 חודשים ולחזור על החיסון אחת לשנה. עם החיסון הראשון יסומן הכלב גם בשבב זיהוי.
  • אסור להניח לכלב לשוטט ברשות הרבים כשהוא אינו קשור וללא בעליו. בגינות כלבים מותר לשחרר את הכלב. לרווחתכם שלוש גינות כלבים ברחבי העיר: פארק עתידים ברחוב הנשיאים, גן האם ברחוב בן גוריון, הגן הארכיאולוגי ברחוב ששת הימים.
  • חובה לאסוף את צואת הכלב מרשות הרבים ולפנותה לפח האשפה הקרוב. בגינות הציבוריות פוזרו למטרה זו מתקני שקיות לאיסוף גללים.
  • יש לדווח מידית על כל מקרה של נשיכת כלב- אנו נדאג לתדרך כיצד לנהוג - פנו למוקד העירוני 108.
    העירייה מספקת שירות סירוס ועיקור חינם עבור חתולי רחוב חסרי בית, כדי לצמצם את קצב התרבותם. חתול מעוקר מסומן על ידי קיטום קצה אוזן שמאל.
    אם הנכם מאכילים או הבחנתם בחתולים שאינם מסורסים /מעוקרים נודה לכם אם תודיעו למוקד העירוני 108.

פינוי קרטונים

קרטונים ניתן להוציא בערב שלפני יום הפינוי או לפנותם באופן עצמאי לקרטוניות בעיר או לקפל את הקרטון ולהכניס לפח של הפסולת הביתית (פח ירוק)ץ חל איסור מוחלט להוציא קרטונים לרחוב פרט לאמור לעיל. העובר על החוק צפוי לקנס.

הפח הכתום

במהלך התקופה הקרובה יוצבו ברחבי העיר מעל ל-800 פחי מחזור כתומים בגדלים שונים המיועדים לפסולת אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה. עם סיום הצבת הפחים יחולקו על גבי דלתות הבתים סלים רב פעמיים המשמשים לאיסוף פסולת האריזות כבר בבית. הפח הכתום נותן אפשרות להפריד אריזות באופן נוח ופשוט ומאפשר לכל תושב להצטרף למהפכת המחזור. הפרדת הפסולת חיונית להפחתת כמויות הפסולת המועברת להטמנה ומאפשרת חיסכון משמעותי בכספי הציבור כאשר תאגיד תמיר שותף במימון הפעולות החשבונות.

לשירות התושב

עמוד הפייסבוק העירוני – עדכון חדשות ואירועים, פנייה ישירה לפניות הציבור, למוקד העירוני ועוד
מוקד עירוני 108 – פועל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע

ימי פינוי אשפה