מהגן ועד סיום התיכון לימודים במקום אחד – קריית החינוך של הוד השרון יוצאת לדרך!

קריית החינוך החדשה שתוקם בסמיכות לשכונות 1200 ו-1201 ותכלול עשרה גני ילדים, 2 בתי ספר יסודיים, חטיבה, תיכון שני אולמות ספורט 7 מגרשים פתוחים - סך הכל 35 דונם של מבני חינוך בהשקעה עירונית של מעל 100 מיליון ש"ח.

בהתאם לחזון ראש העירייה אמיר כוכבי ולאחר עבודה מאומצת של אגפי חינוך, הנדסה ובינוי, ובהשקעה צפויה של כמעט 200 מיליון ₪ סך הכל - פרויקט קריית החינוך החדשה של הוד השרון יוצא לדרך.

הקריה תוקם בסמיכות לבית הספר היסודי בגין ותייצר תא שטח של כ35 דונם של מוסדות חינוך שיאפשרו לילדות וילדי השכונות הסובבות רצף חינוכי מלא משלב הגן ועד לסיום התיכון. התוכנית משלבת את תפיסת העיר המקיימת שמקדם ראש העירייה ותאפשר לכל תושב ותושבת לצרוך את השירותים הבסיסיים של חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי במרחק הליכה סביר עם זיהוי הצרכים של האוכלוסיות המתחדשות והמתפתחות במזרח העיר.

במפגש עם הורי 1200 המיועדים לבית הספר אמר ראש העירייה אמיר כוכבי ש"לקחנו על עצמנו אתגר יוצא מן הכלל לתת לילדות וילדי מזרח העיר את חווית המשתמש הכי טובה שרק אפשר בכל מה שקשור לחינוך. קריית החינוך החדשה תאפשר לנו לספק לתלמידות ולתלמידים את סביבת הלימוד הטובה והבטוחה ביותר והיא לוקחת אותנו צעד ענק קדימה לחיזוק הקהילתיות ולמתן מענה גורף לשנים קדימה"

התוכנית פורצת הדרך בהיקפיה שמייצרת פתרונות חינוך נגישים לאלפי תלמידות ותלמידי מזרח העיר מבטלת סופית את התוכנית הגרנדיוזית שקודמה בקדנציה החולפת להקמת אולם כדורסל בן אלפי מקומות בלב שכונת 1200 העמוסה ממילא ונותנת פיתרון לאלפי יחידות הדיור שנבנו בשנים האחרונות ללא מבני ציבור מספיקים.

בתוכנית החדשה, מלבד בתי הספר וגני הילדים יוקמו שני אולמות ספורט האחד בן 200 מקומות ישיבה שישמש את שני בתי הספר היסודיים ואחד בן 700 מקומות ישיבה שישמש את החטיבה העליונה. בנוסף במתחם יהיו סך הכל 7 מגרשי ספורט פתוחים. התכנון הפרטני של מבני החינוך ייצר מודולים שיאפשרו שימוש קהילתי נרחב באגפים השונים של בתי הספר גם לאחר שעות הלימודים כמענה לחוסר הקהילתי במזרח העיר.

הקריה תבנה כאזור בטוח עבור הולכות והולכי הרגל ותכלול שינויים תנועתיים משמעותיים תוך יצירת מעברים בטוחים, מדרכות רחבות, שבילי אופניים תכנון תנועה חד סטרי להגברת הבטיחות ומעטפת של אזורי הורדת והעלאת התלמידים המגיעים למוסדות החינוך השונים.

בית הספר היסודי החדש וגני הילדים יהיו המבנים הראשונים אשר בנייתם תחל כבר במהלך 2020. על תכנון בית הספר שוקד אדריכל הצמרת יהושע (שוקי) שושני ועל פי הכוונת העירייה בית הספר החדש יהיה מוטה למידה – כשהניצול של השטחים הכיתתיים והציבוריים מאפשרים חווית למידה חדשנית מותאמת למאה העשרים ואחת ועם גמישות מרבית. התכנון צפוי לאפשר חיבור ופירוק של כיתות ולאפשר מרחבי למידה משותפים לפרויקטים שכבתיים. המתחם ייבנה בבנייה ירוקה שתאפשר מקסימום חסכון באנרגיה עם ניצול מיטבי של השטחים הבנויים.

אין ספק שיש למה לחכות!