הצלחה גדולה לכנס שיתוף הציבור במתחם בן גוריון

ראש העירייה אמיר כוכבי: התחדשות עירונית היא חובה מוסרית של העירייה לתושביה יש לקדם אותה בתכנון נכון ומתוך התחשבות במרקם העירוני מסביב לה מבלי להיכנע לתכתיבים חיצוניים.

עשרות מתושבות ותושבי העיר השתתפו ביום ראשון בכנס שיתוף הציבור העירוני בנוגע לתוכניות ההתחדשות העירונית במתחם בן גוריון.

מדובר במפגש השלישי בסדרת מפגשי המתחמים להתחדשות עירונית והכנס החמישי סך הכל המקדם אזרחות פעילה בנושאי תכנון ובניה בעיר. מטרת המפגשים להנגיש את השיח התכנוני לתושבות ותושבי העיר ולאפשר להם להשפיע על תכנון העיר בכלל, ועל תכנית המתאר להתחדשות עירונית הכוללת שישה מתחמים בפרט.

את הכנס פתח רן וולף, מתכנן ערים ומומחה לשיתוף ציבור אשר הציג את לוחות הזמנים לקבלת ההחלטות במליאת הועדה לתכנון ובניה ואת השתלבות הליכי שיתוף הציבור בקבלת ההחלטות. העירייה הציגה לוח זמנים סדור להמשך תהליכי שיתוף הציבור וחיברה אותם להליכי תכנון שנעשו בעבר וכאלה שיעשו בהמשך תוך הצגת האתגרים הרבים לקידום תכניות במקביל.

האדריכלית רונית דוידוביץ` שמשרדה הכין עבור הנהלת העירייה הקודמת את תכנית המתחמים, הציגה את היתרונות והחסרונות ועוררה שיח בנושאים הנלווים להתחדשות עירונית דוגמת מבני ציבור, כיתות לימוד, תשתיות ותנועה.

ראש העירייה אמיר כוכבי שענה על שאלות תושבות ותושבים הציג את הדילמות הרבות המונחות לפתח מקבלי ההחלטות בבואם לקדם כתפיסה את ההתחדשות העירונית.
כוכבי אמר: "כי עצם העובדה שאנחנו מקדמים התחדשות עירונית מתוך מחויבות עקרונית לרמת המחיה של התושבות והתושבים במתחמים הללו, לא אומר שהעירייה תהיה בת ערובה בפני בעלי אינטרסים שונים שמבקשים לקדם תכניות שלא רק חורגות מתוכנית המתאר העירונית - אלא רומסות את המרקם העירוני מסביב למתחמים. המחויבות של כולנו: עירייה, תושבות ותושבים וחברות יזמיות, היא למצוא את דרך המלך שתאפשר לנו לקדם התחדשות עירונית לשפר את המרקם העירוני במתחמים ולפגוע כמה שפחות במרקם העירוני מסביב"

ראש העירייה ציין כי יש בעיר אלפי דירות שזכאיות לחידוש במסגרת תמ"א 38 אך במקביל יש ברקע החלטה עקרונית של המדינה לבטל את תמ"א 38 מתוך מחקרים שהובילו לתובנה שהקידום של התמ"א ללא סל פתרונות ממשלתי לצדו הוביל לפגיעה משמעותית במרקם החיים העירוני ובשירות לתושבים בערים רבות.

כוכבי אמר כי המסה המשמעותית של הדירות המיועדות להתחדשות משפיעה על ניהול העיר ולכן הליכי שיתוף הציבור רלבנטיים ומשמעותיים לכל מתחם ומתחם. בנוסף ובמענה לשאלות רבות על התנועה בעיר ואליה הציג ראש העירייה כי לצד תכניות ההתחדשות