נוטעים עתיד ירוק בהוד השרון

עיריית הוד השרון תציין השנה את חג האילנות בנטיעות עירוניות רחבות היקף ומגוון פעילויות ברחבי העיר שיעודדו לאורח חיים מקיים בדגש על שמירה על הסביבה.

במהלך החג ישתלו במרחב העירוני, בשיתוף ילדי הגנים ובתי הספר ותנועות הנוער, מאות עצים חדשים, ואלפי שתילים וצמחים.
בשבוע הבא, תחגוג מדינת ישראל כולה את ראש השנה לאילנות, הוא ט"ו בשבט. החג יצוין ברחבי העיר שלנו באירועי שתילות חגיגיים שיתקיימו בהובלת ילדי גני הילדים, בתי הספר ותנועות הנוער, בנוסף למגוון אירועים ופעילויות שיתקיימו במסגרות החינוך השונות ובאירועים קהילתיים לבני כל הגילאים.
ראש העירייה אמיר כוכבי אמר כי "חידוד ערכי הקיימות והשמירה על הסביבה קריטיים בעת הזאת וט"ו בשבט הוא החיבור הקהילתי לתוכנית עבודה שהולכת ומתעצבת לשנים הבאות בהיבט של קידום העיר הוד השרון כעיר ידידותית לסביבה".
האירוע הקהילתי המרכזי של ט"ו בשבט יתקיים בפארק האקולוגי הוד השרון בשיתוף עמותת "ונטעת" ביום שישי 14.2 בין השעות 13:00-16:00 . במסגרת האירוע יתקיימו שתילות עצי פרי, מגוון הפעלות לכל המשפחה שיכללו דוכני יצירה ומשחק אינטראקטיבי לכל המשפחה. הילדים והמשפחות מוזמנים להיכנס לעולם העצים והטבע דרך תחנות חווייתיות ובשיא לנטוע עץ.

בהמשך יתקיים מופע של יובל דה לוי בשירים מתוך אלבום הבכורה וביצועים מיוחדים נוספים, במופע יתארח נווה גדג` והכל במסגרת הפרויקט המוסיקלי חברתי שמתקיים בפארק.

על המחצלות הסמוכות יתפרס שוק קח תן שבו אתם/ מוזמנים/ות להביא בגדים שמיציתם/ן, משחקים, כלי בית ועוד ולקחת חלק בשוק פתוח לכל המעוניין/ת. הכניסה לאירוע חופשית.
בחממות השונות של החברה לקידום החינוך והתרבות, יתקיימו פעילויות לילדים והורים בתחומי היצירה, שעות סיפור והפעלות מוסיקליות.
בהמשך השבוע צפויים כל ילדות וילדי גני החובה לצאת לנטיעות ברחבי העיר. בנוסף יתקיימו מגוון פעולות של תנועות הנוער לציון החג בדגש על חיבור בין קהילות כך יתקיים למשל אירוע נטיעות משותף בין שבט "געש" למקבץ הדיור בנוה נאמן. אירועי שבועות מקדימים בחודש את שבוע הקיימות שיתקיים לראשונה בחודש מרץ. יש למה לצפות!

פרטים נוספים