מועצת עיריית הוד השרון אישרה את תקציב 2020

לאחר עבודת מטה של חודשים ותהליכי שיתוף ושקיפות, אישרה הערב מועצת העיר, ברוב של 12 תומכים מול 3 מתנגדים, את תקציב 2020 של עיריית הוד השרון, בהיקף של 555 מיליון ₪ ו-176 מיליון ₪ נוספים של תקציבי פיתוח (תב"רים).

ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי: "התקציב משקף את האיזון ההכרחי בין העכשיו למחר. בתקציב 2020 הגברנו את ההשקעה בתרבות, בחינוך, בפעילות קהילתית שמחזקת את המרקם הקהילתי שלנו ובבניית מוסדות ציבור שכל כך חסרים בעיר. בשנתיים האחרונות הפחתנו את מיסי הארנונה ובכוונתנו להתגבר על הירידה בהכנסות באמצעות פיתוח אזורי התעשייה, המסחר והתעסוקה. תקציב 2020 כולל את פיתוח אזור התעשייה נווה נאמן ורחוב החרש והקמת מנהלת אזורי תעסוקה שתפקידה יהיה להביא להוד השרון עסקים חדשים שיתרמו להכנסות העיר ולהגדלת היצע מקומות העבודה בתחומיה. התקציב משקף בתוכו את העקרונות המנחים שלנו, של קיצוץ הוצאות התושבים, התייעלות מנגנון העירייה, שקיפות מקסימלית וקידום העיר כעיר מקיימת ובריאה".

ראש העירייה כוכבי הודה למנהלות ומנהלי העירייה על העבודה האינטנסיבית לבניית תקציב חיובי אשר מבטא התייעלות ובראשם סגנית ומ"מ ראש העירייה ויו"ר וועדת הכספים, יעל עבוד ברזילי, מנכ"ל העירייה, רן היילפרן ומנהל הכספים כולו בהובלת גזבר העירייה בני זיני.

אישור מועצת העיר הגיע לאחר שורה של מהלכי שיתוף. כלל חברי המועצה קיבלו את האפשרות להעביר את התייחסויותיהם לתקציב ולקחת חלק פעיל בעיצובו. זאת ועוד, לראשונה כולל תקציב העירייה תכניות עבודה מקושרות תקציב במגוון תחומים, אשר הוכנו בשיתוף מחזיקי התיקים הרלוונטיים במועצה ומהווים למעשה מדדי ביצוע לעירייה לאורך השנה.

תקציב 2020 של הוד השרון הוא תקציב העירייה השקוף הראשון במדינת ישראל, זאת כחלק מהמדיניות המתוות על ידי ראש העירייה אמיר כוכבי לניהול העיר כעיר של תושבותיה ותושביה כאשר כל אחת ואחד יכולים לראות את המגבלות, את היעדים ואת החלומות ולהציע הצעות. בשבוע האחרון הוצג התקציב באתר העירייה על מנת שתושבות ותושבי העיר יוכלו לקרוא אותו, ללמוד עליו, להציע ולהעיר. במוצאי שבת, ראש העירייה אמיר כוכבי, מ"מ ראש העירייה יעל עבוד ברזילי ומנכ"ל העירייה רן היילפרן, לקחו חלק בשידור חי בפייסבוק במהלכו יכלו תושבים להעלות נושאים, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

במסגרת עיצוב התקציב, ניתן דגש מיוחד לתחומי החינוך, התחבורה, התרבות, פיתוח אזורי התעשייה וקיימות וסביבה ירוקה ובריאה.

להלן חלק מסעיפי התקציב באותם תחומים:

חינוך:

• שיפוץ מבנה הנוער העובד והלומד והוספת קומה ומבנה נוסף לשבט געש של הצופים.
  • תוספת כיתות בבתי הספר נחשון, תמר, הדמוקרטי ושקמים.
  • תחילת העבודות על הקמת קריית החינוך ב-1200.
  •  531 שעות תגבור הוראה.
  • בנייה מחדש של החווה החקלאית, הקמת כיתות, מעבדות וחממה גדולה.

תחבורה:

• 121 מיליון ₪ (תקציב מדינה שמועברת באמצעות חברת נתיבי איילון), יושקעו בפרויקט "מהיר לעיר" לשדרוג דרך רמתיים והתחבורה הציבורית בהוד השרון. במסגרת הפרויקט יסללו (העבודות תתחלנה השנה) 5.8 ק"מ של נתיבי תחבורה ציבורית ו- 2.5 ק"מ של שבילי אופניים.

תרבות:

• שיפוץ אולם מופ"ת ופתיחתו מחדש כבית תרבות עירוני.
  • מיליון ₪ לטובת אירועי תרבות וחגיגות עירוניות ביניהן חידוש מסורת העדלאידע בפורים הקרוב.

סביבה ירוקה:

• שדרוג פארק 4 העונות.
  • 3 מיליון ₪ (מתוך סך כולל של 20 מיליון ₪ בשנים הקרובות) לשיפוץ והקמת גינות קהילתיות.
  • פיתוח פארק האגם – מתקני משחקים, הצללות ועוד.
  • המשך קידום הפיילוט של הוצאת הכלים החד פעמיים ממערכת החינוך.
  • מעבר הדרגתי של העירייה לשימוש ברכבים היברידיים.

עסקים:

• הקמת מנהלת אזורי תעסוקה.
  • טיפוח אזור נווה נאמן ורחוב החרש.
  • קידום הקמת תשתית לעסקים ומסחר בגיל עמל.

התקציב כולל גם סעיפים המוקדשים לחיזוק ביטחון התושבים, הוספת סיירות ביטחון והקמת תחנת משטרה בגיל עמל. כלולים בו סעיפים לקידום הליכי שיתוף הציבור, שדרוג בית העלמין בנווה הדר והקמתה של חלקה לקבורה אזרחית ועוד נושאים רבים.

מוזמנות ומוזמנים לקרוא את התקציב המלא המוצג באתר העירייה.