אגף הרווחה והשירותים החברתיים, מח' משאבי קהילה והתנדבות וארגוני המתנדבים בהוד השרון פועלים למען האזרחים הוותיקים

בימים מאתגרים אלו, אגף הרווחה והשירותים החברתיים ומחלקת משאבי קהילה והתנדבות של עיריית הוד השרון, פועלים יחד עם עמותות ומתנדבים מהעיר בכדי לדאוג לצרכיהם של האזרחים הוותיקים.

העירייה יצרה קשר עם מאות אזרחים וותיקים בני 75 ומעלה, על מנת להסביר להם על המלצות משרד הבריאות לפיהן עליהם להימנע ככל הניתן מיציאה מהבית, לבדוק באם יש להם קשר קבוע עם בני משפחה הדואגים להם וכיצד ביכולתנו לסייע.

במקביל יצרה העירייה קשר באמצעות הדואר האלקטרוני עם כ-2,000 קשישים נוספים ובמקביל אנו מקיימים שיחות וידאו עם קשישות וקשישים המעוניינים בכך. בעירייה הוקם חמ"ל מתנדבים המופעל על ידי אורי מיימן, ראש יחידת מתנדבי החירום. המתנדבים חילקו בימים האחרונים 420 מנות מזון לקשישים, חלק ניכר מהן של אוכל חם שמוכן על ידי עשרות מתנדבות ומתנדבים תושבי העיר. כמו כן, פניות תושבים לגבי סיוע בקבלת מזון, שינוע תרופות, עריכת קניות ועוד, מועברות ע"י העובדות הסוציאליות לחמ"ל המתנדבים ומקבלות מענה מהיר.
לכל המידע והשירותיים עירוניים לוותיקות /ים לחץ כאן

זאת ועוד, עמותות וארגונים רבים בעיר ביניהם: איחוד הצלה, ויצ"ו, עוטפות באהבה, מעגל נשים, ארגון צוות, ליונס, ליונס לב ארי, בני ברית וארגון ידידים פועלים בשיתוף מח' משאבי קהילה והתנדבות, על מנת לתת את מלוא המענה לצרכים השונים של תושבי העיר. גם תושבים הנמצאים בבידוד וזקוקים לסיוע, מוזמנים למלא את הטופס קו סיוע למשפחות בבידוד  ואנו ניצור עימם קשר

בנוסף, במטרה להקל על תחושת הבדידות של האזרחים הוותיקים פתחה עמותת "קליק" , מרכז סיוע טלפוני לאוזן קשבת. עובדי ומתנדבי העמותה מתקשרים מדי יום לקשישים ודורשים בשלומם. העמותה אף חילקה ערכות יצירה לבתי הקשישים לתעסוקה יוצרת. העמותה הגבירה את שעות עבודת המרכז הווירטואלי בו היא משדרת פעילות במשך כל היום לאזרחים וותיקים דרך הטלוויזיה הביתית שלהם.
פניות לעמותת קליק בטל' :  09-7414974