יום הזיכרון העירוני לשואה ולגבורה – במחשב ועל שלטי הפרסום ברחבי העיר

עיריית הוד השרון נערכה אל מול המציאות האוסרת על התקהלות ובימים האחרונים צולם הטקס העירוני המרכזי אשר שודר בעמוד הפייסבוק של העירייה ביום שני ערב יום השואה. בנוסף, נציגות העירייה חילקו פרח ופנייה אישית לכל שורד שואה. ישודרו מפגשי "זיכרון בסלון".

יום שלישי 21.2 בשעה 10:00 בדיוק, יתייחדו אזרחי ישראל, במשך 2 דקות, עם ששת המיליונים שנרצחו על ידי הנאצים ועוזריהם.

טקס יום הזיכרון המרכזי לשואה ולגבורה של עיריית הוד השרון, שודר בערב יום השואה, יום שני, כ"ו ניסן, 20 באפריל, בעמוד הפייסבוק של העירייה.

הטקס שצולם מראש במספר אתרים נפרדים כדי לעמוד בהנחיות משרד הבריאות בעת הזאת, נערך בסימן הצדעה לשורדות ושורדי השואה. את הטקס הפיקו באגף התרבות וההשתתפות בו היא בסימן אומנות מקומית. בטקס לקחו חלק להקת צעירי הוד השרון, והאומנים המקומיים - הכנר ישי רץ והזמרים מיטל קליקה, אופיר חיון ושירלי הוד. נציגות ונציגי תנועות הנוער בעיר הדליקו את משואות הזיכרון.

"בערב יום השואה הזה ואל מול הבהלה האוחזת בעולם בעת הזאת מחשבותינו תהיינה עם השורדים. הנשים והגברים ששרדו את התופת, שהשאירו את הזיכרון בחיים וכוננו חברה חזקה ובריאה" אומר ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי. "העובדה שהשנה אנחנו מציינים את יום השואה אחרת, אל מול מסך הטלוויזיה, היא הזדמנות לכולנו להקדיש את הזמן הזה לחשיבה על השואה ולקחיה. על החובה שלנו לעמוד לצידם של השורדים, על תהומות השנאה והגזענות שהביאו לאסון הנורא בתולדות עמנו ועל המחויבות שלנו לא רק לשימור הזיכרון אלא גם לציווי לעולם לא עוד", הוסיף כוכבי.

לקראת יום הזיכרון חלקו עשרות מתנדבות ומתנדבים פרח ופנייה אישית מראש העירייה לכל שורד ושורדת שואה בעיר. המהלך נעשה בין היתר גם כדי ליצור חיבור אישי דווקא בימים בהם הריחוק החברתי הוא צו השעה ובעירייה מודעים לקושי הנובע ממחסור במגע אישי משפחתי.

שלטי הפרסום של עיריית הוד השרון הוקדשו לשורדי השואה בהוד השרון ועליהם הוצגו דמויותיהם של שורדות ושורדי השואה, תושבי העיר כפי שתיעד אותם בתערוכתו "פנים אל מול פנים" הצלם המקומי אסף פרידמן.
פרידמן אמר: "יצאתי לדרך עם הפרויקט הזה מתוך רצון להכיר מקרוב את שורדי השואה תושבי עירנו, לחזק אותם ולתרום במלוא מעט למפעל ההנצחה החשוב והמשמעותי. במהרה מצאתי את עצמי מתרגש וכואב את הסיפורים, תיאורי הגבורה העוז ותעצומות הנפש הבלתי נתפסות."

הזמן שעובר מצמצם את היכולת שלנו לשמוע את העדות ממקור ראשון וכך אסף פרידמן מצא עצמו נפרד משניים ממצולמיו זמן קצר לאחר שצילם אותם "בשלב מסוים הלכו לעולמם שניים משורדי השואה אשר הסכימו לקחת חלק בפרויקט, אליעזר נחשון ז"ל ובתיה קבסניקוב ז"ל. הבשורה הכתה בי בעצב רב והמחישה לי עד כמה הפרויקט הזה הוא מרוץ נגד הזמן.ההבנה הזאת הובילה לכך שהפרויקט אשר נועד להיות במקור סדרת צילומים חד פעמית הפך בתמיכת עיריית הוד השרון לפרויקט צומח  על מנת שכולנו נזכור ולא נשכח לעולם."

בנוסף, ישודרו גם אירועי "זיכרון בסלון", בהשתתפות שורדות ושורדי שואה, ראש העירייה ונבחרות ונבחרי ציבור נוספים.

ראש העירייה, אמיר כוכבי:  "אני מודה למחזיקת תיק התרבות חברת המועצה עדי ברמוחה ולאגף התרבות על ההיענות למשימה יוצאת הדופן ועל החשיבה שאפשרה לנו לייצר אירוע מרכזי לצד תזכורת יומיומית למחיר של חיינו כאן ואני מזמין את תושבות ותושבי העיר כולם להתייחד איתנו בזיכרון."