בעל/ת עסק? עיריית הוד השרון מחזירה לך ארנונה

ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי הנחה את הנהלת העירייה להחזיר לבעלי/ות עסקים בעיר מיליוני שקלים בתשלום הארנונה לחודשי מרץ ואפריל ולזכות את חודש מאי – בהתאם לאישור שהתקבל ממשרד הפנים וללא דיחוי.

משבר הקורונה תפס את בעלי/ות העסקים בהוד השרון בהפתעה מוחלטת כאשר ככל שהתקדמו הנחיות משרד הבריאות לגבי הבידוד העסקים הלכו ונסגרו. מצוקת העסקים התגברה כאשר ההוצאות המשיכו להגיע למרות שההכנסות נפגעו. עיריית הוד השרון שהייתה מהראשונות שפנתה למשרד הפנים בבקשה לאפשר הנחה בארנונה ולא רק דחייה, מיפתה בשבועות האחרונים את העסקים השונים בעיר ולמרות שמשרד הפנים הודיע לה שהיא תצטרך לשאת בעלות של מיליוני שקלים מההחזר לעסקים החליט כאמור ראש העירייה על החזר מלא ומידי.

"זיהינו את הפגיעה המשמעותית בתזרים המזומנים של בעלי ובעלות העסקים בעיר, לכן היה ברור לי מהרגע הראשון שמבחינתנו כעירייה האופציה של "מריחת" ההחזר שמשרד הפנים אישר, לא עומדת על הפרק. מנהל כספים נערך בכוחות מתוגברים כדי לאפשר את ההחזר המידי שיגיע בשבועות הקרובים לכל עסק שזכאי לכך על פי התקנות של משרד הפנים" אמר ראש העירייה אמיר כוכבי.

המיפוי העירוני של העסקים הוא חלק ממהלך נרחב שקיבל תאוצה בשל המצב.
חברת המועצה והאחראית על תיק העסקים הקטנים בעיר עדי פרילינג אנקורי ציינה כי "אנו עמלים בימים אלה להקמת מנהלת לעסקים והרחבת ההטבות הניתנות על מנת לתת לעסקים את הגב החזק ביותר. נעשה הכול על מנת לסייע לעסקים לחזור לשגרה הברוכה שתאפשר להם לתת את השירות הטוב ביותר עבור תושבי העיר הוד השרון ועבור עסקיה שהם הלב של המרקם העירוני"

כמו ברשויות אחרות גם בהוד השרון לא רק העסקים נפגעו אלא גם תזרים המזומנים של העירייה שהפסיקה גבייה על כחול לבן והקפיאה אכיפה בתחומים רבים. הצפי העירוני לפגיעה בהכנסות עומד כרגע על בין 20 ל- 30 מיליון ₪ ובכל זאת העירייה פועלת להחזיר כסף באופן מידי לעסקים המקומיים מתוך רצון להניע את הכלכלה.

ממלאת מקום ראש העיר ויו"ר ועדת כספים יעל עבוד ברזילי אמרה "אנו בקשר צמוד עם בעלי העסקים בהוד השרון בפרט בימים לא פשוטים אלה בהם הנטל הכלכלי עקב משבר הקורונה פגש כל בית ובית. בהנחיית ראש העירייה הוחלט לתת פטור מלא לעסקים הזכאיים לכך בגין חודשים מרץ, אפריל ומאי 2020 ואנו עובדים כעת על מיפוי עירוני על מנת להבין את הזכאות הכוללת ואת האפשרות להפעיל שיקול דעת ולסייע ככל שניתן תוך יישום הפטור. חשוב להבין כי לרשויות ניתנה אופציה נוספת, במקום פטור מיידי הענקת הנחה בגובה 25% מהחיוב השנתי ולא החזר רטרואקטיבי על מנת לא לפגוע בתזרים, אך מתוך הבנה של המצוקה הקיימת החלטנו לעבוד לפי האופציה הראשונה ולעשות הכל על מנת לאפשר מרווח נשימה עבור בעלי העסקים בעיר וזאת למרות הקושי בתזרים העירוני שנפגע אף הוא בשל המצב."