מתחם גנים חדש יוצא לדרך

הסנונית הראשונה של קריית החינוך החדשה במתחם 1200 אותה תכננה עיריית הוד השרון כדי לתת מענה לתושבות ותושבי מזרח העיר היא מתחם הגנים החדש שייתן מענה גם לילדי כיתה א' של בית ספר יסודי חדש שבנייתו צפויה להתחיל בהמשך השנה לאחר אישור תקציבי של משרד החינוך. הקריה

תושבי שכונת 1200 ראו בימים האחרונים את העבודות האינטנסיביות להכשרת השטח הצמוד לבית ספר בגין בשכונה, וביומיים האחרונים ראו כיצד חלק מהשטח גודר וסומן לקראת תחילת העבודות.

ראש העירייה אמיר כוכבי אמר כי העבודות הן ההתחלה של יישום תוכנית קריית החינוך שתאפשר לילדי שכונת 1200 והרחובות מסביב לקבל את כל שירותי החינוך והקהילה במרחק הליכה מהבית מגיל קדם יסודי ועד גמר התיכון כחלק מתפיסה מקיימת שמעודדת הליכתיות וקהילתיות.

מתחם הגנים החדש שנבנה ליד רחוב הדרים, ישמש בחלקו גם כאינקובטור לבית ספר יסודי חדש וזאת בשל גידול האוכלוסיה הזקוקה לכיתות א' וזאת למרות שטרם ניתן האישור התקציבי לבניית בית הספר היסודי.

"אנחנו מחויבים לרעיון של למידה קרוב לבית, שמאפשרת לגדול בתוך מערכת מוכרת ובטוחה, ונותנת מענה לסוגיות חברתיות ובטיחותיות" אמר כוכבי. "הקריה תכלול בסופו של דבר גני ילדים ומעונות יום, מרכז לגיל הרך, שני בתי ספר יסודיים, חטיבה ותיכון שילוו בשני אולמות ספורט ובמגרשי ספורט פתוחים שישרתו את כלל הקהילה"

כחלק מהעבודות פועלת העירייה להסדיר מחדש הסדרי תנועה, כולל כביש שיחבר את שכונת 1200 ישירות לדרך רמתיים. מתחם הגנים צפוי להיות בנוי ומוכן לשימוש כבר ב 1.9 השנה, והמשך שלבי הביצוע יתקדמו בהתאם להגעת האישורים ממשרד החינוך.