אכיפה בימי קורונה

תוגברה פעילות משטרת ישראל בהוד השרון כאמצעי למניעת התפשטות נגיף הקורונה.

לאור התפשטות הנגיף וחזרה מהירה למספרי המבודדים והנשאים שהיו בשיאו של הגל הראשון הוגברו בעיר ההסברה והאכיפה על הנחיות משרד הבריאות.

האכיפה שנעשית על ידי משטרת ישראל כוללת ביקורות בית אצל מבודדים ונשאים כדי לבדוק שהוראות הבידוד נשמרות כסדרן. מאז ה- 28.6 נדגמו כ- 300 מתושבות ותושבי העיר אשר אמורים לשהות בבידוד.
בעירייה ציינו בשביעות רצון כי מבין כל הנדגמים רק אחד הפר את הנחיות הבידוד ונקנס על כך.

בנוסף, אוכפת המשטרה גם עטיית מסיכות במרחב הציבורי כאשר באותה תקופת זמן חולקו לא פחות מ- 250 דו״חות על אי עמידה בהנחיה המחייבת במרחב הציבורי.
במקביל לפעילות המשטרה בנושא זה מתקיימת פעילות הסברה ואכיפה של פקחי העירייה.

אכיפה נוספת המתקיימת בעיר היא בעסקים אשר אינם מקפידים על הוראות התו הסגול, כאשר בביקורות חוזרות באותה תקופה שלושה עסקים בעיר נמצאו מפרים את ההנחיות ונקנסו בהתאם.

ראש העירייה אמיר כוכבי אמר כי ״בעוד אנו מקלים בהנחיות אכיפה שאינן קשורות לבריאות הציבור ולמרות שאנחנו מקפידים על שיח הסברתי ממושך אל מול תושבות ותושבי העיר, אין איך להימנע בסופו של דבר מאכיפת התקנות שנועדו לשמירה על בריאות הציבור.
יש לנו מה להיות גאים בקהילה שלמרות הפעילות המוגברת של משטרת ישראל בכל נושא האכיפה של הנחיות הבידוד נמצא רק מפר אחד.
באותה נשימה אומר, שעלינו להשתפר בנושא המסיכות ולהבין שעטיית  מסיכה היום, היא סימן לערבות הדדית והבטחה של אחד כלפי השניה שנעשה מה שצריך כדי למנוע הדבקה מיותרת. נקפיד ביחד על ההנחיות ונמנע מקנסות״