נעים להכיר: עיריית הוד השרון קיימה ערב היכרות למחלקה החדשה לגיל הרך

ביום ראשון 12.12.21 התקיים באודיטוריום בית ספר נחשון, ערב היכרות  למפעילות ומפעילי מסגרות חינוך פרטיות עם המחלקה החדשה לגילאי לידה עד 3 שנפתחה בעיריית הוד השרון.

באירוע השתתפו ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי, סגן ראש העירייה ויו״ר חברת אלומה נאור שירי, חברת המועצה והממונה על קידום מעמד הילד עדי פרילינג אנקורי, מנהלת אגף החינוך, מיכל אפרתי, ומנהלת מחלקת החינוך לגילאי לידה עד 3, נועה אביטל.

לאירוע הוזמנו מנהלות/י מעונות, גנים, משפחתונים וצוותים חינוכיים.

המשתתפות והמשתתפים שמעו במהלך הערב את הרצאתה של ד"ר נעמי אפל בנושא פיתוח חוסן נפשי אצל ילדים – התרומה של צוותי החינוך.

המחלקה הוקמה מתוך תפישת האחריות העירונית, שמוביל ראש העירייה אמיר כוכבי ומתוך הבנה כי שיתופי פעולה, הכשרות משותפות ופיקוח שקוף מרצון יגבירו את שביעות הרצון של התושבות והתושבים כמו גם ההבנה, כי המגבלות המושתות על המסגרות הפרטיות מחייבות את העירייה להושיט יד ולפתח מענה עירוני.

המחלקה תייצר מדדים לפיתוח, מעקב ובקרה בגנים הפרטיים תוך בניית תשתית עירונית ותעניק מעטפת מקצועית שלמה הכוללת תשתית, בקרה ושליטה הן להורים והן למסגרות החינוכיות בעיר.

בשלב הראשון עורכת המחלקה איתור ומיפוי של המסגרות הפרטיות הקיימות בעיר ולאחר מכן תסייע למסגרות אלו לעמוד בדרישות חוק הפיקוח על מעונות היום ותקנותיו, וכן תספק הכשרות מקצועיות, הדרכה, ליווי וייעוץ חינוכי.

קהילת ההורים תזכה למענה, ליווי וייעוץ מצד המחלקה, יוקם פורום הורים עירוני לגילאי לידה עד 3, יתקיימו פעילויות בשעות הפנאי ואירועים משותפים להורים וילדים וכן יתקיימו הרצאות וסדנאות ייעודיות להורים.

ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי: "הקמת המחלקה הייעודית והכמעט חסרת תקדים נועדה ליצור ולקדם חיבור ודיאלוג בין הציבור למסגרות הפרטיות ולעירייה לצורך מתן שירות טוב יותר וחיזוק האקלים החינוכי בעיר. שיתוף הפעולה עם המסגרות הפרטיות יאפשר בעתיד לממש את חזון הרצף החינוכי מלידה ועד סיום התיכון. אנחנו מקדמים תפיסה של לקיחת אחריות עירונית על כל שלבי החינוך, מגיל - 0 ועד 18 וכמו בתהליכים מורכבים אחרים מייצרים פתרונות ייחודיים, על מנת לספק לתושבות ולתושבים את מלוא המענים, החינוכיים והאחרים תוך מתן שירות מקיף ותומך למסגרות הפרטיות שיבחרו לקחת חלק בתהליך הזה".

חברת המועצה והממונה על קידום מעמד הילד, עדי פרילינג אנקורי: "המחלקה לגיל הרך תהווה מעטפת חינוכית, איכותית, בטוחה ומפוקחת לילדינו. הוד השרון היא העיר השנייה בארץ שלקחה אחריות על תושביה מגיל לידה והקימה מחלקה לגיל הרך. מדובר בראש ובראשונה בשינוי תפישתי, מעבר מתפישת המסגרות כאמצעי לעידוד תעסוקת הורים לתפישה הרואה את צרכי הפעוטות ואת חינוכם כמרכיב מרכזי. כיום אנו מקבלים את הילדים למערכת בגיל שלוש ורק אז מתחילים לאבחן ולטפל בקשיים שהילדים חווים - מהיום נוכל לתת מענה טיפולי רחב יותר ולדאוג לכך שישובצו לגנים המתאימים ביותר עבורם, עם הגעתם לגיל שלוש.".

מנהלת אגף חינוך מיכל אפרתי: "המחלקה תיתן מענה להורים לפעוטות ובמקביל תפעל לבניית סטנדרטים אחידים למסגרות הפרטיות ופיתוח מקצועי והכשרות לצוותים החינוכיים. המהלך ירחיב את האחריות העירונית על הרצף החינוכי כבר מגיל לידה וכך יאפשר לנו להעניק שירות מיטבי לתושבות ולתושבים".